In deze video kom je precies te weten hoe je literatuurdeelvragen kan beantwoorden. Als je deze informatie van tevoren goed in je opneemt, zal dit onderdeel een stuk makkelijker voor je zijn.

Geef antwoord op de deelvraag

Allereerst is het belangrijk dat je daadwerkelijk antwoord geeft op de deelvraag. Dit doe je in het hoofdstuk genaamd: theoretisch kader, literatuuronderzoek of literatuuroverzicht. Door de literatuurdeelvraag goed te lezen, zie je waar je antwoord op gaat geven. Als er in de vraag staat “welke factoren” dan moeten er in je antwoord factoren naar voren komen. Als je vraagt naar interventies dan komen er interventies in je antwoord te staan. Het bespreken van deze onderwerpen kun je het beste doen met behulp van subkopjes.

Gebruik meerdere bronnen per onderwerp

Verder is het van belang dat je per onderwerp de visie van een aantal onderzoekers geeft. Een bron is niet voldoende om informatie te onderbouwen. Dus gebruik meerdere bronnen per onderwerp. En bespreek ook de bronnen die eventueel andere onderzoeken tegenspreken.

Bespreek de onderzoeksmethoden

Tot slot bespreek je van de onderzoeken de onderzoeksmethoden die zijn gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat onderzoeken te vergelijken zijn en hiermee geef je de kwaliteit van de onderzoeken weer.


Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De gratis Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.

Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?

Dan is deze masterclass voor jou!

Donderdag 1 december van 19:30 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
LITERATUUR deelvragen BEANTWOORDEN | Hoe aanpakken?
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
LITERATUUR deelvragen BEANTWOORDEN | Hoe aanpakken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *