Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Frisse Colleges
Average rating:  
 29 reviews
 by Jorien
HBO MWD, NHL Stenden
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Zeker!

Ik heb de begeleiding door Mariken heel fijn gevonden! Ze zorgde voor een vrolijke noot en gaf me altijd het gevoel gelijkwaardig te zijn. Dit naast de (vak)kennis die zij in huis heeft. Welke er telkens voor zorgde dat ik na elke bijeenkomst van de Scriptie Academy weer een beetje wijzer 'naar huis ging'. Lieve Mariken dankjewel voor alles. Liefs Jorien

 by Annemieke
HBO Social Work, Hogeschool Rotterdam
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7.0

Wat ik erg fijn vond was om een stok achter de deur te hebben! De extra begeleiding en deskundigheid waarop ik een beroep kon doen bij de Scriptie Academy heeft ervoor gezorgd dat het schrijven van mijn scriptie er vlot en gestructureerd aan toe ging.

De wekelijkse contactmomenten en versnellingsdagen zorgden ervoor dat ik kon sparren en de waardevolle blik van een ander kon meenemen binnen mijn onderzoek. Heel fijn!

 by Sanne
HBO Verpleegkunde, Hogeschool Inholland
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 8.5

Via een filmpje dat gedeeld werd in de online lesomgeving via de Hogeschool terecht gekomen bij Mariken van Frisse Colleges. Bij eerdere onderzoeken tijdens de studie heb ik geprobeerd om de theorie uit de methodeboeken om te zetten naar een onderzoek in de praktijk en de uitwerking op papier. Dit was lastiger dan verwacht waardoor ik een eerder onderzoek meerdere keren zelf heb geprobeerd te herschrijven wat heel veel tijd en energie gekost heeft.

Voor het afstudeeronderzoek in contact gekomen met Mariken en besloten om mij aan te melden bij de Scriptie Academy. Naast dat het prettig is om samen te werken met Mariken en de andere studenten heeft het mij enorm gemotiveerd om in een relatief korte periode, zo'n 5 maanden een afstudeeronderzoek te schrijven met een positieve beoordeling.

Ik raad de Scriptie Academy aan bij studenten, omdat de online omgeving veel houvast biedt doormiddel van duidelijke filmpjes en informatie. Mariken is een hele fijne en geduldige begeleidster, die meedenkt tijdens het proces van het begin van de scriptie tot het einde.

 by Letitia
HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: absoluut
Eindcijfer: 7,3

In eerste instantie heb ik Mariken gevraagd of ze mij wilde helpen bij structuren/coderen en verwerken van de kwalitatieve onderzoeksresultaten. Daar heeft ze mij goed bij geholpen. De rest van de scriptie heb ik in samenwerking met de scriptiebegeleider van het NTI gedaan. Helaas werd die eerste versie (flink) afgekeurd door de beoordelaars. Daarbij kwam ik op een lastig punt, omdat de scriptiebegeleider het niet helemaal eens was met de uitgebreide feedback van de beoordelaars. Maar ik toch een goed eindproduct moest gaan opleveren en ik inmiddels behoorlijk onzeker was geworden.

Om het toch tot een goed einde te brengen heb ik Mariken gevraagd of ze mij wilde begeleiden bij het herschrijven van mijn scriptie. Een intensief proces wat er in feite op neer kwam dat ik opnieuw het gehele scriptie proces heb doorlopen. Maar nu op de juiste manier met de juiste begeleiding. Ik ben Mariken heel dankbaar dat ze mij hier doorheen heeft geholpen. Stapje voor stapje, meedenken en helpen bij keuzes maken en herstructureren en herschrijven van het document. Altijd vanuit het positieve en gericht op het einddoel. Dankzij onze vaak wekelijkse coachingsgesprekken is het gelukt om af te studeren met uiteindelijk een heel mooi resultaat! Iets waar ik trots op ben, trots op mezelf en ook trots op Mariken!

 by Student
HBO Human Resource Management, Hogeschool NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Zeker
Eindcijfer: 8.1

Via de youtube filmpjes ben ik in contact gekomen met Frisse Colleges. Ik was niet op zoek naar extra begeleiding maar ik ben blij dat ik me toch heb aangemeld.


Een scriptie schrijven kan een eenzaam proces zijn en het vergt veel motivatie en discipline. Een valkuil daarin is dat je alleen kijkt vanuit je eigen referentiekader. Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om andere in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren. Het heeft mij enorm geholpen om wekelijks stil te staan bij je vooruitgang wat je motivatie bevordert.


Mariken is een hele fijne en geduldige begeleider die goed luistert en graag met je meedenkt. Ze heeft veel kennis en liefde voor haar werk. Daarnaast blijft zij zich steeds ontwikkelen, zodat zij studenten zo goed mogelijk kan begeleiden.

 by Raymond
Master Management, Open Universiteit
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Altijd
Eindcijfer: 7

Ik was al een tijdje bezig met de eerste drie hoofdstukken van mijn scriptie, maar dat ging niet zo soepel. Ik kreeg niet de begeleiding en opbouwende kritiek vanuit de universiteit die ik nodig had. Bij mij resulteerde dit vooral in onzekerheid en uiteindelijk ook uitstel. Mariken heeft mij geholpen vanaf het moment dat ik ging beginnen aan hoofdstuk 4.

Wat ik vooral fijn vond aan de begeleiding van Mariken was dat ze snel beschikbaar was, snel reageerde, mij hielp bij de structuur en uiteindelijk ook vertrouwen gaf. Dat laatste was vooral belangrijk. Een van de eerste vragen die Mariken stelde was: "Welk punt wil je graag halen?". Mijn antwoord was een 5,5, maar het is toch uiteindelijk een 7 geworden en daar ben ik heel blij mee 🙂

Ik keek er vooraf tegenop om verder te gaan aan de scriptie, maar dankzij Mariken kijk ik toch positief terug op het hele proces van het onderzoeken en scriptie schrijven. Het is toch best wel leuk 🙂

 by Rob
Post-Graduate Investment Management, VU Amsterdam
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: zeker
Eindcijfer: 7

Mariken heeft mij heel erg geholpen mijn gedachten te structureren en hiermee praktische onderzoeksvragen te formuleren. Daarnaast heeft ze mij geholpen, ondanks drukke tijden (drukke baan, kleine kinderen, verhuizing enz.), stapjes vooruit te blijven zetten. Ondanks dat Mariken geen inhoudelijk specialist is, stelt ze de juiste vragen om structuur aan te brengen. Zowel op inhoud als op proces.

 by Tim
HBO Aviation, Hogeschool van Amsterdam
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 6

Ik heb de samenwerking samen met Mariken als zeer prettig ervaren. Zelf wist ik mij geen raad over hoe ik mijn scriptie kon verbeteren. Hierbij heeft vooral Mariken's kennis, met betrekking tot structuur van een goede scriptie, erg geholpen! Daarnaast worden de taken op een duidelijke wijze verdeeld, zodat dit goed te doen is binnen de beschikbare tijd. De kennis die ik heb opgedaan zullen mij helpen bij eventuele vervolgonderzoeken! Heel fijn!

 by Susan
HBO Social Work, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja
Eindcijfer: 7,3

Wat fijn om een stok achter de deur te hebben en wat fijn om een beroep te kunnen doen op de deskundigheid van Mariken!

Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd.

De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!

 by Job
Master Bedrijfskunde, Radboud Universiteit Nijmegen
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 6

Nadat ik er zelf niet meer uitkwam met mijn master scriptie heb ik hulp ingeschakeld van Mariken. Doordat haar feedback heel specifiek was kon ik snel aan de slag. Mijn werktempo ligt aan de hoge kant en Mariken was heel flexibel om in mijn tempo mee te willen werken. Na vijf weken was mijn gehele scriptie herschreven en mocht ik afstuderen.

 by Ellie
Bachelor Bedrijfskunde, NHL Stenden
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja

Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do's voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie.

 by Serkan
HBO Financial Services Management, Fontys hogescholen
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7.5

Op het moment dat ik door de bomen het bos niet meer zag heeft Mariken mij op weg geholpen met mijn scriptie. We hebben van te voren een planning gemaakt en deze nauwkeurig gevolgd.

Ik heb de gesprekken met Mariken als fijn en motiverend ervaren. Ze kan heel goed meedenken waardoor je na elk gesprek goed vooruit kan. Mede dankzij haar hulp heb ik een mooi onderzoek kunnen neerzetten met een 7.5 als resultaat.

 by Mathilde
HBO Verpleegkunde, Hogeschool van Utrecht
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja
Eindcijfer: 7.5

Ik heb de begeleiding van Mariken als zeer prettig ervaren. Ik had dat steuntje in de rug net nodig voor het afronden van mijn scriptie. Wat ik vooral prettig vond was de flexibiliteit. Ik kon zelf aangeven wanneer en wat ik aan haar feedback en input nodig had. Een afspraak eventueel verzetten, omdat ik de afgesproken stukken nog niet klaar had kon zonder probleem.

Het gevoel dat ik op iemand kon terugvallen als ik het zelf even niet meer wist vond ik de grootste meerwaarde van haar begeleiding. Haar aandacht voor mijn planning, de focus houden, haar kritische vraagstelling en het meedenken hebben gezorgd voor een mooi eindproduct.

 by Monique
Master Kindertherapeut ECP, Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja
Eindcijfer: 8

Ik heb de begeleiding van Mariken als fijn en vooral motiverend ervaren. Vanuit warmte en betrokkenheid weet ze ook de juiste kritische vragen te stellen om mij mijn eigen vraagstukken op te laten lossen. Met haar enthousiasme wist ze mijn eigen enthousiasme weer aan te wakkeren ten aanzien van het onderwerp.

Haar manier van begeleiden/coachen spreekt mij enorm aan. Ze heeft mij in beweging geholpen én gehouden, waardoor ik nu met trots kan zeggen: Ik heb het voor elkaar gekregen! En het is echt mijn eigen stuk geworden.

 by Janine
HBO Communicatie, Hogeschool van Utrecht
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Absoluut
Eindcijfer: 6,7

Op het moment dat ik dacht dat er echt nooit meer een einde zou komen aan de herkansing van mijn scriptie, kwam ik in contact met Mariken. Zonder haar hulp had ik hoogstwaarschijnlijk niet meer de motivatie en het geloof in mezelf kunnen vinden om m'n scriptie af te ronden.

Mariken heeft een hele positieve instelling en is super geduldig. Daarnaast helpt ze bij het maken van planningen en het terugbrengen van structuur in je scriptie. Ook is ze goed bereikbaar en geeft ze snel terugkoppeling, wanneer je tussendoor vragen hebt.

 by A.K.
HBO Hospitality Management, Saxion University of Applied Sciences
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7

Na zes maanden intensief met Mariken aan mijn thesis te hebben samengewerkt, kan ik concluderen dat zij een zeer deskundig en ervaren begeleider/motivator is. Het is voor mij absoluut waardevol geweest!

Zij biedt begeleiding, ondersteuning en hulp op de onderstaande punten:
- Het maken van een concrete, realistische en haalbare planning
- Indeling en structuur van de thesis
- Geven van concrete en heldere tips
- Vinden van de juiste literatuur
- Stellen van de juiste vragen waardoor je weer verder kan
- Stukken tekst korter en bondiger en voorzien van feedback
- Prettig contact middels videobellen
- Zeer flexibel in het maken van afspraken
- Ze is behulpzaam, meedenkend en betrokken
- De gewenste terugkoppeling en het contact dat de begeleider vanuit de studie niet heeft gegeven.

 by Student A
HBO Communicatie, HvA
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7,3

Ik heb mijn scriptie in een keer gehaald en ben dus sinds juni afgestudeerd! Nogmaals super bedankt voor de aanmoedigingen en hulp in de literatuurfase. Nu ben ik opzoek naar een leuke traineeship.

 by M
Master Oncology, VUmc
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Zeker!
Eindcijfer: 8

Ik had Mariken om hulp gevraagd, omdat ik begonnen was aan mijn scriptie maar helaas kort daarna een burn-out kreeg en daardoor niet meer verder kon. Ik wist wel wat ik moest doen en waar ik naartoe moest werken. Alleen lukte het me amper om te gaan zitten lezen en schrijven, omdat ik me echt niet goed voelde. Mariken heeft me geholpen om eerst lekker in mijn vel te zitten, te ontspannen en voor mezelf te zorgen.

Ze heeft me enorm geholpen om weer met plezier aan mijn scriptie te werken. Door concrete planningen te maken en je ook wekelijks door de planning heen te begeleiden. Ik stond er niet alleen voor!

Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik ook van het gehele proces moet genieten en plezier moet hebben, zodat je ook meer uit je tijd haalt. En niet alleen gefocust moet zijn op het eindresultaat. Ook heb ik tijdens de begeleiding geleerd om goed voor mezelf te zorgen! En dat je scriptie een deel is van je leven en niet dat je je leven even op stop moet zetten voor de scriptie. Nog een belangrijk punt dat ik geleerd heb, is hoe ik handige planningen kan maken die ook realistisch en haalbaar zijn en vooral het jezelf makkelijk maken. Heel fijn en ik ga het zeker toepassen voor mijn volgende projecten! Heel erg bedankt Mariken! 🙂

 by Natasja
HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja
Eindcijfer: 7,5

Nadat ik niet meer wist hoe ik verder moest met mijn scriptie, ben ik in contact gekomen met Mariken. Na het samen doornemen van mijn scriptie, heeft zij mij weer een eye-opener gegeven om verder te gaan toen ik zelf het overzicht kwijt was. Bedankt Mariken, voor je tijd en geduld! Ik kan nu zeggen dat ik 22 juli mijn eindpresentatie mag gaan doen!!

 by Gré
HBO Pedagogiek, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: JA
Eindcijfer: 7

Nadat de 1e versie van mijn scriptie was afgekeurd kwam ik in contact met Mariken. Zij heeft mij heel snel op de goede weg gezet. Mariken herkent heel snel de zwakke punten in een scriptie en geeft goede tips om deze om te zetten in heldere tekst.

Naast de wekelijkse persoonlijke gesprekken is Mariken ook bereikbaar via de mail. Voor korte vragen tussendoor is dat prettig omdat ze binnen 1 dag reageert en ik dan heel snel weer verder kon.

Heel fijn vond ik de positiviteit die Mariken uitstraalt en de wijze waarop zij mij wist te motiveren als ik even niet meer wist hoe ik verder moest. Bij het maken van mijn PPT heb ik dankbaar gebruik gemaakt van haar instructie video's. Dankzij Mariken heb ik sneller én met een hoger cijfer kunnen afstuderen dan ik had verwacht.

 by Linda
HBO Pedagogiek, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7

Mariken is betrokken. Dat is een héél prettige eigenschap in een scriptiebegeleider. Ze komt snel tot de kern van de zaak. En... ook heel belangrijk... ze laat iemand in zijn waarde. Enorm belangrijk voor de motivatie. Worstel je met je scriptie of wil je snel afstuderen? Bel Mariken!

 by Student M
HBO Facility Management, Zuyd Hogeschool
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja

Dankjewel voor de tips Mariken! Je filmpjes zijn heel duidelijk en helpen me enorm!!

De video over perfectionisme is heel erg waardevol!! Bedankt 🙂

 by Jacky
HBO Architectuur, NCOI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 7,5

Hartelijk dank Mariken! Voor jouw support en begeleiding. Ik ben geslaagd voor mijn scriptie voor de studie HBO-Architectuur met een 7,5🎓. Ik had het niet zonder jou gekund!

 by Student M
WO Sociale Geografie, WUR
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja
Eindcijfer: 8

Ik ben met Mariken in contact gekomen toen ik vastliep met mijn scriptie en dan vooral met mijn planning. Met een deadline die eigenlijk al heel dichtbij was wist Mariken mij te motiveren om ‘gewoon’ mijn uiterste best te doen deze te halen. Ze hielp mij gestructureerd te werk te gaan en me aan de planning te houden.

Verder vond ik het prettig om met haar te sparren. De vragen die zij tijdens onze gesprekken stelde hebben mij geholpen mijn verhaal duidelijk op te schrijven. En niet zonder resultaat: binnen de gestelde deadline en met een 8 rondde ik mijn scriptie af!

 by Student S
HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja

De begeleiding van Mariken was fijn en duidelijk. Ze is een intelligent mens, die weet wat ze doet en zegt en kan snel verbanden leggen. Kortom, een aanrader!

 by Anja
WO Rechten, UvT
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja

Mariken is een deskundige coach, die goed naar je luistert en de juiste vragen stelt, zodat je verder komt. Echt een aanrader!

 by Patty
PhD Human Technology Interaction, TU/e
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: Ja

Wat een leuk e-book, wat schrijf jij onwijs goed! De structuur leest heel fijn en logisch. Veel praktische tips ook! Heb ik zeker wat aan 🙂

 by Student A
HBO Officemanagement, Schoevers
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja

Mariken is een ontzettende positieve, geduldige en slimme begeleidster. Tijdens mijn scriptie hielp ze van begin tot eind met goede tips & trucs en zorgde ze er bovendien voor dat ikzelf als mens ook groeide met een stukje persoonlijk leiderschap.

Soms weet je niet waar je moet beginnen, en soms kun je maar niet stoppen, zij heeft me geholpen een mooie middenweg hierin te vinden. Het resultaat mag er zijn!

 by Student W
WO Political Science, UvA
Zou je Frisse Colleges aanbevelen: ja
Eindcijfer: 7,5

Vanochtend heb ik mijn eerste scriptiesessie met Mariken gehad. Ze heeft me geholpen om een (globale) planning te maken voor de komende zeven weken. Mariken komt geïnteresseerd over en ze heeft me een duwtje in de goede richting gegeven door tips te geven hoe ik gestructureerd kan werken.


“Ik raad de Scriptie Academy aan bij studenten, omdat de online omgeving veel houvast biedt doormiddel van duidelijke filmpjes en informatie.”

“Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om andere in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren.”

“Erg goed! Leuke persoonlijke tips. Mariken stond open voor vragen en bracht de informatie op een leuke manier.”

“Helder, overtuigend en verstand van zaken.”

“Mariken is gemotiveerd in wat ze doet en brengt daarmee positiviteit.”

“Enthousiast en motiverend.”