Tijdens het schrijven van je scriptie moet je wetenschappelijke artikelen in het literatuuronderzoek of het theoretisch kader verwerken. Voor HBO en WO scripties is er een klein verschil tussen het invullen van het literatuuronderzoek of het theoretisch kader.

HBO Scripties

Voor HBO scripties wordt er in het literatuuronderzoek vaak antwoord gegeven op een literatuur deelvraag. Het is belangrijk dat de theoretische concepten en modellen worden beschreven.

WO scripties

Bij WO scripties wordt er in het theoretisch kader op zoek gegaan naar de “gap” in de literatuur, oftewel het ontbrekende onderzoek. Je beschrijft waar al onderzoek naar is gedaan, en waarover nog niet. Het ontbrekende onderzoek ga je aanvullen en daar richt jouw onderzoek zich op. Om dit goed uiteen te kunnen zetten leg je ook de theoretische concepten uit.

Wetenschappelijk artikel

Een wetenschappelijke artikel is een verslag van een onderzoek. Het is eigenlijk een verkorte scriptie. Het heeft dezelfde opbouw: inleiding, methodiek, resultaten en conclusie. Van een wetenschappelijk artikel kun je de conclusie gebruiken in je literatuur hoofdstuk. En om verder uitleg te geven over de kwaliteit van het onderzoek kun je kort de gebruikte methodiek weergeven. Dit is extra informatie over hoe het onderzoek is uitgevoerd. Hiermee geef je de lezer de mogelijkheid om te beoordelen wat de kwaliteit van het onderzoek uit het wetenschappelijke artikel is.

Zo kun je dus op een goede manier wetenschappelijke artikelen verwerken in het literatuuronderzoek.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
WETENSCHAPPELIJKE artikelen verwerken in LITERATUURHOOFDSTUK | Hoe doe je dat?
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
WETENSCHAPPELIJKE artikelen verwerken in LITERATUURHOOFDSTUK | Hoe doe je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *