Een veelgestelde vraag van mensen die met hun scriptie bezig zijn is hoe je eenvoudig enquêtes kunt analyseren. Welke cijfers zijn precies van belang, en hoe voorkom je dat je afdwaalt?

Beschrijvende statistieken

Bij het analyseren van je enquêtes kun je beschrijvende statistieken gebruiken als het gemiddelde en de standaard deviatie. Om verbanden tussen variabelen weer te geven kun je gebruik maken van statische testen zoals Students T-test.

Houd de hypothese erbij

Om de enquêtes te beschrijven in je resultaten hoofdstuk is het allerbelangrijkste om de deelvraag (of hypothese) erbij te houden. De enige functie van de data uit je enquête is de deelvraag beantwoorden. Door de deelvraag er goed bij te houden dwaal je niet af en raak je niet verloren in alle cijfers. Begin heel rechtdoorzee de vraag te beantwoorden ondersteund door de data. Daarna kun je eventueel nog extra data toevoegen als je meer nuances ziet of wil aanbrengen.

Ondersteunende tabellen en grafieken zet je vaak in de bijlagen van je scriptie.


Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De gratis Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.

Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?

Dan is deze masterclass voor jou!

Donderdag 1 december van 19:30 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
Eenvoudig enquêtes analyseren
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
Eenvoudig enquêtes analyseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *