Wat zijn affirmaties precies, en hoe kun je ze gebruiken om motivatie te krijgen voor je scriptie? Bekijk snel de video om met een goed gevoel met je scriptie aan de slag te gaan.

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn korte positieve zinnen die je voor jezelf herhaalt. Uiteraard kun je dit op elk moment van de dag doen, maar vooral als je wel wat positieve energie kunt gebruiken.

Hoe gebruik je affirmaties?

Met de volgende oefening kun je motivatie affirmaties ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Voor de oefening bedenk je twintig affirmaties. Zorg ervoor dat het positieve zinnen zijn die in de tegenwoordige tijd zijn geformuleerd. Laat ‘mits’ en ‘maar’ in de zinnen weg.
Nu lees je de zinnen dagelijks hardop voor jezelf voor. Plan deze oefening in op een fijn moment voor jezelf. Bijvoorbeeld voordat je aan je scriptie gaat werken, of tijdens het ontbijt, of voor het slapengaan.
Om het gemakkelijk voor jezelf te maken kun je de 20 affirmaties ook opnemen op je telefoon. Nu kun je op ieder moment even kort luisteren naar de affirmaties.

Mocht je nog moeite hebben met het bedenken van eigen affirmaties, luister dan naar de opgenomen affirmaties op het Frisse Colleges YouTube kanaal voor inspiratie. Zie ook deze YouTube video. Hierin komen ruim 50 affirmaties over de scriptie voorbij.


Inschrijven Gratis Masterclass

Woensdag 1 december
van 19:30 uur tot 20:30 uur  De Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag, zodat je deze eenvoudig zelf kunt opstellen of bijschaven. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over jouw eigen onderzoeksvragen.
  De masterclass is kosteloos en duurt 1 uur.

  Presentatie door: Afstudeercoach Mariken de Kok

  Reviews
  • “Erg goed! Leuke persoonlijke tips. Mariken stond open voor vragen en bracht de informatie op een leuke manier.”
  • “Mariken is gemotiveerd in wat ze doet en brengt daarmee positiviteit.”
  • “Helder, overtuigend en verstand van zaken.”
  • “Duidelijk en boeiend om naar te luisteren.”
  • “Heel leuk en verhelderend, je probeert het zo eenvoudig en licht mogelijk te houden.”
  • “Motiverend. positief. aandacht voor de vragen, dat is fijn.”
  • “Heel fijn, rustig en overzichtelijk.”

  Affirmatie OEFENING | Krijg weer MOTIVATIE
  Keep it simple
  Average rating:  
   0 reviews
  Affirmatie OEFENING | Krijg weer MOTIVATIE

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *