Wat zijn de voordelen van een weekplanning?

Een weekplanning is een actieplan voor wat de je de hele week gaat doen. Het gebruiken van een weekplanning bespaart een hoop energie, omdat je slechts één keer per week hoeft na te denken over wat deze week prioriteit heeft en waar je aan gaat werken. Dit bespaart iedere ochtend tijd, omdat je meteen aan de slag kan gaan en niet hoeft te bedenken wat het belangrijkste is op dat moment.

Daarnaast vermindert een weekplanning uitstelgedrag. Je gaat namelijk doen wat er staat en niet een nutteloze activiteit verzinnen. Ook als je maar korte tijdsvakken hebt om aan je scriptie te werken wil je deze momenten zo goed mogelijk benutten en niet besteden aan het besluiten waar je aan moet werken.

weekplanning maken

Tot slot geeft een weekplanning een gevoel van voortgang. Als je de taken van de dag of week gereed hebt, voel en zie je dat je vooruit bent gegaan. In tegenstelling tot wanneer je de taken steeds alleen maar in het licht van de gehele scriptie bekijkt. Dan lijkt het eindeloos te zijn. Met een weekplanning ga je echt vooruit!

Hoe maak je een weekplanning?

Maak taken klein en specifiek. Zorg dat de taken afgebakend zijn. Schat van te voren de tijdsduur van een taak in. De taak mag niet langer dan 4 uur zijn. Anders kun je de taak beter opsplitsen in meerdere taken. En zorg ervoor dat je precies weet wat je moet doen. Dus niet: literatuur lezen. Maar wel: 10 pagina’s lezen van artikel [titel] van [auteur].

Verdeel de taken over de weekdagen. Zo ontdek je of het allemaal realistisch is wat je voor ogen hebt.  Probeer wel zo realistisch mogelijk te plannen om het te laten werken voor je. Ben je op een dag te druk? Dan plan je volgende week minder in. Ben je te rustig op een dag? Dan kun je volgende week meer inplannen.

Plan alle taken in je agenda in. Met behulp van je agenda kun je nauwkeuriger en realistischer plannen. Je houdt meer rekening met privé-activiteiten. zoals uiteten, sportactiviteiten en reistijd. Daarnaast weet je precies wat je op welke dag en welk tijdstip moet doen. Je kunt ieder moment in je agenda bekijken waarmee je bezig mag zijn. Kun je meteen na je sportles een artikel lezen? Of is het beter om na de les reistijd en rusttijd in te plannen? Let ook op het tijdstip van de dag. Op welke momenten kun je het beste moeilijke taken doen en wanneer werk je fijner aan gemakkelijke taakjes?

Succes met het opstellen van jouw weekplanning, zodat je komende weken heel ontspannen en snel aan je scriptie kan werken.


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.
–> Klik hier om te downloaden <–


Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.

Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?

Dan is deze masterclass voor jou!

Vrijdag 21 juni om 10.00 uur

–> Klik hier voor meer info <–


Werk snel en ontspannen aan je scriptie
Werk snel en ontspannen aan je scriptie
Getagd op:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *