Over het werken aan je scriptie heb je verschillende overtuigingen. Deze overtuigingen kunnen je helpen, zoals: “Het werken aan mijn scriptie is leuk.” Of de overtuigingen kunnen je tegenwerken, zoals: “Het werken aan mijn scriptie is afschuwelijk.” Deze saboterende gedachten worden ook wel beperkende overtuigingen genoemd. Welke overtuigingen spelen een rol voor jou? En zijn deze ook echt waar?

Als je de beperkende overtuigingen dagelijks opschrijft dan blijven ze ook niet meer rondspoken in je gedachten. Je bent ze dan niet meer aan het bekrachtigen, zoals je juist wil doen met positieve affirmaties.

Enkele voorbeelden van beperkende overtuigingen zijn:
– Ik kan het niet.
– Ik snap niks van statistiek.
– Ik ben slecht in schrijven.

Bekijk de video voor meer tips om beperkende overtuigingen los te laten.


Gratis Masterclass

- Schrijf snel en eenvoudig een onderzoeksvoorstel - De Masterclass neemt je stap voor stap mee door het onderzoeksvoorstel, zodat je het eenvoudig zelf kunt opstellen (of bijschaven). In de masterclass krijg je ook tips en tricks om sneller tot de kern van het probleem te komen en goede hoofd- en deelvragen te maken. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over jouw eigen onderzoek. De masterclass is kosteloos en duurt 1 uur.Na de masterclass kun je grote stappen zetten met het onderzoeksvoorstel!Reviews
  • “Erg goed! Leuke persoonlijke tips. Mariken stond open voor vragen en bracht de informatie op een leuke manier.”
  • “Mariken is gemotiveerd in wat ze doet en brengt daarmee positiviteit.”
  • "Helder, overtuigend en verstand van zaken.”

Wat zijn beperkende overtuigingen en hoe laat je ze los?
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *