In deze video leer je over wat je kunt doen om te voorkomen dat je vastloopt met je scriptie. Ten eerste is het belangrijk dat je goede en concrete hoofd- en deelvragen hebt geformuleerd. Daarna is het belangrijk om deze onderzoeksvragen echt als rode draad van je scriptie te gebruiken en ze dus voortdurend erbij te houden.

Mocht je op een dagje zijn vastgelopen, bedenk dan wat de eerst volgende logische stap is om te doen. Dit kan werken aan je bronnenlijst zijn, een vragenlijst opzet maken, operationalisatieschema maken, etc.. Door heel concreet te bedenken wat je op dit moment in ieder geval vooruit helpt, voorkom je dat je vastloopt. Het pad van de scriptie is namelijk niet altijd zo goed zichtbaar. En je zal merken dat het pad zich stap voor stap voor je ontvouwt. Dus bedenk altijd wat de “eerst volgende logische stap” is.

Tot slot nog een tip om bij vastlopen de scriptiehandleiding van de opleiding of het beoordelingsformulier erbij te pakken. Hiermee kun je zien welke onderdelen er nog gedaan moeten worden en wat er van je verwacht wordt.

Veel succes en plezier met je scriptie!


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek:
“Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.

–> Klik hier om te downloaden <--
VOORKOM dat je VASTLOOPT met je SCRIPTIE | Wat is BELANGRIJK om te DOEN?
VOORKOM dat je VASTLOOPT met je SCRIPTIE | Wat is BELANGRIJK om te DOEN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *