In deze video leer je over wat je kunt doen om te voorkomen dat je vastloopt met je scriptie. Ten eerste is het belangrijk dat je goede en concrete hoofd- en deelvragen hebt geformuleerd. Daarna is het belangrijk om deze onderzoeksvragen echt als rode draad van je scriptie te gebruiken en ze dus voortdurend erbij te houden.

Mocht je op een dagje zijn vastgelopen, bedenk dan wat de eerst volgende logische stap is om te doen. Dit kan werken aan je bronnenlijst zijn, een vragenlijst opzet maken, operationalisatieschema maken, etc.. Door heel concreet te bedenken wat je op dit moment in ieder geval vooruit helpt, voorkom je dat je vastloopt. Het pad van de scriptie is namelijk niet altijd zo goed zichtbaar. En je zal merken dat het pad zich stap voor stap voor je ontvouwt. Dus bedenk altijd wat de “eerst volgende logische stap” is.

Tot slot nog een tip om bij vastlopen de scriptiehandleiding van de opleiding of het beoordelingsformulier erbij te pakken. Hiermee kun je zien welke onderdelen er nog gedaan moeten worden en wat er van je verwacht wordt.

Veel succes en plezier met je scriptie!


Gratis Masterclass: Naast je baan of gezin een scriptie schrijven

Als je naast je baan of gezin een opleiding volgt moet je je tijd verdelen over baan, gezin, familie, hobbies, etc.. Dat is niet altijd even gemakkelijk…

Doe nu mee aan de online masterclass en ontvang tips om gemakkelijk je scriptie naast je baan of gezin te schrijven.

Donderdag 8 december van 20:00 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
VOORKOM dat je VASTLOOPT met je SCRIPTIE | Wat is BELANGRIJK om te DOEN?
VOORKOM dat je VASTLOOPT met je SCRIPTIE | Wat is BELANGRIJK om te DOEN?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *