Hoe kun je beter plannen? Er zijn meerdere manieren om efficiënter en meer systematisch te werk te gaan. Vooral deze twee tips zijn daarvoor nuttig.

Houd de tijd bij

Ten eerste: houd de tijd bij! Dus als je taken hebt ingepland, dan maak je een schatting van de benodigde tijd. Achteraf noteer je vervolgens hoeveel tijd de taak daadwerkelijk heeft gekost. Deze laatste stap is van belang om te leren plannen. Door het noteren van de tijd ga je steeds meer inzien hoeveel tijd een bepaalde taak vergt. Hiermee kan je in de toekomst steeds betere en nauwkeurige tijdplanningen maken.

Zet je doelen op een rijtje

Als tweede tip is het voor plannen belangrijk om vooraf keuzes te maken. Beslis wat je doel is, welke taken daarvoor nodig zijn, en vooral ook welke taken overbodig zijn. Hiermee kun je een takenlijst meestal al aardig korter maken. Het maken van keuzes is goed om te zorgen dat je met de juiste dingen bezig bent. Om beslissingen over taken te maken kun je de Eisenhouwer Matrix gebruiken.


Hulp bij je hoofdvraag

De Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag, zodat je deze eenvoudig zelf kunt opstellen of bijschaven. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over jouw eigen onderzoeksvragen.

Woensdag 31 augustus van 19:30 uur tot 21:00 uur

–> Klik hier voor meer info <--
Twee TIPS om ECHT goed te PLANNEN
Scriptiebegeleiding
Average rating:  
 0 reviews
Twee TIPS om ECHT goed te PLANNEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.