Door het afronden van je scriptie komt er ook meteen een einde aan je studententijd. Veel studenten zien op tegen het afsluiten van hun studententijd. Ze willen de mooie tijd niet achter zich laten of voelen zich nog niet klaar voor het werkende leven.

Mijmer jij ook nog over de afgelopen jaren die je hebt beleefd als student? Het kan zijn dat deze hang naar je studententijd je tegenhoudt om je scriptie af te ronden. Je wilt misschien nog helemaal niet in het keurslijf van een werkende passen. Je hebt nog geen zin in het burgerlijke leven!

Het kan ook zijn dat je op kijkt tegen het vinden van jouw perfecte baan. Hoe gaan alle sollicitatiegesprekken en weet je wel wat je wilt? Durf je de sprong te wagen? Dit zijn ook obstakels die je kunnen tegenhouden.

Wat zijn de voordelen van werken?

Allereerst natuurlijk dat je meer geld gaat verdienen. Gemiddeld verdient een starter tussen de €1350,- en €2250,- netto per maand. Daarmee kun je toch al vaker op vakantie, naar festivals of uiteten met vrienden. Je kunt ook in een groter (en schoner) huis gaan wonen.

Een ander voordeel van het werkende leven is dat je meestal, nadat je de deur van je werkgever hebt dicht getrokken, ook echt klaar bent. Het nachtelijk blokken en de constante druk in de weekenden, dat je toch echt moet studeren voor je tentamen of aan je scriptie moet werken, zijn voorbij. Je bent echt vrij in de weekenden! Dit kan je veel rust geven.

De structuur van een fulltime baan kan je ook houvast en rust geven. Je ontwikkelt een vast ritme en kun je extra uitkijken naar het weekend. Zoals je waarschijnlijk ook deed tijdens je middelbare schooltijd. Toen waren de weekenden vaak feest! Lekker sporten en/of uitgaan met vrienden.

“Ik kijk er tegen op dat ik mijn studententijd ga afsluiten.”

Als je echt voelt dat je niet wilt gaan werken en daarom je scriptie uitstelt, dan is het goed om een ander plan voor na je studie te bedenken. Je kunt bijvoorbeeld een aantal maanden gaan reizen of vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland. Of je kunt een eerste startersbaan in het buitenland vinden. Deze opties klinken misschien aantrekkelijker voor je, dan het werkende leven in Nederland. Dit nieuwe plan kan je weer inspiratie geven om je scriptie snel af te ronden.

Hoe ga jij om met de afronding van je studententijd? Laat het weten in een comment!


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek:
“Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.


–> Klik hier om te downloaden <--


Het einde van je studententijd!
Het einde van je studententijd!
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *