Heb je al een tijd niet meer aan je scriptie gewerkt? Zou je graag weer een begin willen maken, maar wil het maar niet lukken? Gelukkig zijn er genoeg manieren om weer aan de slag te gaan.

Beperk het tijdsbestek

Vooral de eerste weken is moeilijk om weer in het scriptie ritme te komen als je lange tijd niet aan de scriptie hebt gewerkt. De belangrijkste tip om na lange tijd weer aan de scriptie te beginnen is om de eerste weken kort eraan te werken. Plan bijvoorbeeld een studiedag van slechts 30 minuten. Die 30 minuten is zo weinig dat je niet gaat uitstellen. Je kunt altijd wel tijd maken om er even 30 minuten aan te werken! Door hiermee te starten verlaag je de drempel enorm, en kom je ook daadwerkelijk in actie.

Bouw het langzaam op

Als na een paar weken blijkt dat 30 minuten per studiedag lukt, dan kun je de tijd verlengen naar bijvoorbeeld 1 uur of 1,5 uur. Zo bouw je het steeds meer uit, tot je het punt hebt bereikt waarmee je tevreden bent.

Kies een geschikt moment

Verder is het ook nog goed om van te voren na te denken over het meest geschikte moment om aan de scriptie te werken. Wanneer ben je fit en helder? Wanneer kun je tijd maken? Is dit in de ochtend, middag of avond?

Hopelijk helpen deze tips je om weer vooruit te kunnen! Zet ‘m op!


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek: “Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”. –> Klik hier om te downloaden <–

Gratis Masterclass: Hulp bij je hoofdvraag

De online Masterclass neemt je stap voor stap mee naar de perfecte hoofdvraag.
Ben je aan het worstelen met het maken van je hoofdvraag? Of twijfel je of je hoofdvraag goed is opgesteld? Of wil je je graag goed voorbereiden op het maken van de hoofdvraag?
Dan is deze masterclass voor jou!
Vrijdag 21 juni om 10.00 uur
–> Klik hier voor meer info <–
Na LANGE tijd WEER starten met SCRIPTIE | HOE?
Na LANGE tijd WEER starten met SCRIPTIE | HOE?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *