Zelfvertrouwen is vaak een oordeel dat je over jezelf velt. Je beoordeelt of je het goed doet en of je op jezelf kunt vertrouwen. Welke beperkende oordelen of zinnen zeg je tegen jezelf over je zelfvertrouwen? Wat kan je niet? Wat gaat altijd mis? Waar ben je niet goed genoeg voor? Al deze vragen leiden tot een lager zelfvertrouwen. Dus probeer hier zo snel mogelijk mee te stoppen 🙂

Merk je dat je vaak bevestiging buiten jezelf zoekt? Dit duidt op een gebrek aan zelfvertrouwen. Je durft namelijk niet zelf te zeggen en te geloven dat je het goed doet. Het is natuurlijk fijn dat mensen je complimenten en vertrouwen geven, maar zorg dat je hier niet afhankelijk van bent. Zorg altijd dat je jezelf vertrouwen en zekerheid kan geven.

Tips

Hieronder enkele tips om je zelfvertrouwen te trainen. Zie zelfvertrouwen als een spier die je elke dag sterker maakt.

  • Benoem dagelijks 3 dingen die je deze dag hebt gemanifesteerd. Het mogen hele kleine of grote dingen zijn. Hierdoor focus je op jouw capaciteit om dingen te manifesteren. Manifestaties in je leven geven je zelfvertrouwen een boost. Ze zijn namelijk het bewijs dat je dingen voor elkaar kunt krijgen.
  • Geef jezelf altijd een compliment als je iets goed hebt gedaan! Werken aan je innerlijke stem zorgt ervoor dat deze stem je minder naar beneden haalt.
  • Kies een fijne en positieve zin (een mantra) en herhaal deze ieder uur voor jezelf. Door nieuwe positieve zinnen te herhalen programmeer je je hersenen en je onderbewustzijn voor kracht en positiviteit.

Met welke tip ga je vandaag starten?


Doe mee met de Super Scriptie Training

De Super Scriptie Training helpt je om snel en met plezier aan je scriptie te werken! In de live training komen zowel inhoudelijke als persoonlijke vaardigheden aan bod. Er is voldoende ruimte voor het stellen van jouw vragen en je ontvangt een speciale bonus aan het einde van de training. De online training is kosteloos en duurt ongeveer 1,5 uur.

Na de Super Scriptie Training ga je weer met frisse moed aan de slag met je scriptie!

  • “Erg goed! Leuke persoonlijke tips. Mariken stond open voor vragen en bracht de informatie op een leuke manier.”
  • “Mariken is gemotiveerd in wat ze doet en brengt daarmee positiviteit.”
  • "Helder, overtuigend en verstand van zaken.”


Hoe bouw je zelfvertrouwen op?
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *