In deze video voeren scriptiebegeleiders Suus (van Gelukkig Afstuderen) en Mariken (van Frisse Colleges) een gesprek over het uitbesteden van je scriptie. Dus het laten schrijven van je scriptie door iemand anders. Is dat een goed idee? Wat zijn de voordelen en nadelen van het uitbesteden van je scriptie?

Een voordeel is natuurlijk dat je de scriptie zelf niet hoeft te schrijven. Het bespaart je dus tijd en moeite. En je hebt toch een diploma gehaald. Dit kan ook een studieschuld voorkomen.

Een nadeel is dat je fraude pleegt. Het is niet geoorloofd om een onderdeel van je studie door iemand anders te laten uitvoeren. En wellicht ben je ook minder trots op je diploma, omdat je weet dat je niet alles zelf hebt gedaan. Daarnaast kan de fraude je in de toekomst blijven achtervolgen. Mocht je een publiekfiguur worden en mensen gaan in je verleden spitten, dan kan het boven tafel komen.

Nog een nadeel van het uitbesteden van je scriptie. Deze toevoeging ontving ik van een docent: “Vorig jaar hadden we een geval met een student met een eigen bedrijf, een studie en een sociaal leven, die dus niet aan de thesis toe kwam. Hij had besloten om een bureau in te schakelen om z’n verhaal te schrijven. De begeleider viel wel op dat de inleiding ineens in best aardig engels geschreven was. Maar, de student kreeg wroeging. En hij stopte met het bureau. Eind goed, al goed? Nee, want ze begonnen met dreigmails en pogingen tot afpersing. Want je integriteit als student is immers aangetast door gebruik te maken van een bureau. Dat maakt je kwetsbaar.

Uiteindelijk is alles met een sisser afgelopen, er hebben een paar mensen op de opleiding flink over hun hart gestreken. Het was pas het begin van de thesis en dus vroeg in het proces. Maar, het is wel belangrijk dat studenten zich hiervan bewust zijn, vandaar dat ik dit geval met je deel.”

Ons advies is om je scriptie niet uit te besteden aan iemand anders. Ga er zelf voor, wellicht met een beetje hulp van begeleiders. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn! Het is gewoon een schoolprojectje 🙂


Een e-boek speciaal voor jou!

Ontvang gratis het e-boek:
“Schrijf gemakkelijk en snel de scriptie naast je baan of gezin”.

–> Klik hier om te downloaden <--
Scriptie UITBESTEDEN | Een GOED idee? | Voordelen en Nadelen | Scriptiebegeleiders Suus & Mariken
Scriptie UITBESTEDEN | Een GOED idee? | Voordelen en Nadelen | Scriptiebegeleiders Suus & Mariken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *