Naast je baan of gezin een scriptie schrijven

Je volgt naast je baan of gezin een opleiding. Je hebt voor de opleiding gekozen vanuit interesse en om door te kunnen groeien. Je vond de eerste studiejaren leuk, maar nu begint de studie toch wel lang te duren. Je baan en gezin vragen ook tijd en aandacht van je, die je nu niet altijd kunt geven.

Soms twijfel je zelfs of je ermee moet stoppen. Maar je bent toch vastberaden om de studie af te ronden. En dan het liefste zo snel mogelijk.

Vooral de scriptie is een tijd waarin je niet vooruit lijkt te gaan. Hulp hierbij is fijn, zodat er ook weer tijd voor je gezin of je hobby’s is. Na zoveel jaren studeren, mag het nu klaar zijn!

De horrorverhalen

Er gaan veel horrorverhalen de ronde over het schrijven van een scriptie. Je hoeft maar aan iemand te vertellen dat je bezig bent met je scriptie en iedereen kan je vertellen hoe zwaar en moeilijk het voor hun is geweest. In de opleiding heb je maar weinig geleerd over het schrijven van een scriptie. Dus je hebt geen idee, wat jou te wachten staat!

Voor wie is de Scriptiebegeleiding?

De Scriptiebegeleiding is voor mensen die naast hun baan of gezin een opleiding volgen. Je volgt een HBO of WO opleiding in het sociale, economische of onderwijs domein, zoals pedagogiek, social work, (toegepaste) psychologie, bedrijfskunde, commerciële economie, HRM, communicatie, pabo, etc.

Je zit in de laatste fase van de Bachelor of Master en hebt hulp nodig hebben bij het schrijven van je thesis, scriptie, eindproject of afstudeeropdracht. Je wilt er graag klaar mee zijn en je vindt een 6 of 7 als eindcijfer helemaal prima; “Als het maar een voldoende is” hoor ik vaak.


Samen hebben we de scriptie er zo doorheen gefietst


Welke problemen ervaar je nu?

 • Je komt niet vooruit, omdat je geen idee hebt welke kant je op moet of wat je moet doen.
 • Je hebt eigenlijk nooit les gekregen in het doen van onderzoek of het schrijven van een scriptie.
 • Je moet wekenlang wachten op feedback.
 • Je hebt een druk leven, omdat je naast je baan of gezin studeert. Dus tijd vinden voor de scriptie is moeilijk.
 • Je blijft twijfelen en sleutelen aan de hoofdvraag, de aanleiding, de theorie, etc…
 • Je hebt geen (goede) band met de docent, degene werkt niet motiverend en inspirerend.

Gun jezelf rust en inzicht

Stop met aanmodderen en worstelen met de scriptie. En laat mij je helpen! Het is een groot project maar met de juiste kennis en hulp ga je er met sprongen doorheen.


Snel en gemakkelijk afstuderen

Scriptiebegeleiding is alles wat je nodig hebt om gemakkelijk en snel jouw scriptie te schrijven!
Je wordt tijdens de gehele scriptie begeleid. Meer heb je niet nodig!

 • Je begrijpt waarmee je bezig bent en maakt gemakkelijk keuzes.
 • Je hebt het doel van je onderzoek glashelder voor ogen.
 • Je weet precies wat je iedere week gaat doen en je doet het ook.
 • Je hebt (weer) plezier in het werken aan de scriptie.
 • Je hoeft niet te wachten op adviseurs of begeleiders.
 • Je schrijft een scriptie waarop je trots bent.

Als er nu niets verandert…

Wat gebeurt er als je komende maanden in je eentje blijft werken aan de scriptie? Je blijft twijfelen of je het wel goed doet. Het kost je veel moeite en frustraties. En de aandacht voor je gezin en hobby’s blijven op een laag pitje staan.


scriptie uitstellen

De studiekosten lopen door 

De tijd gaat voorbij en de studie blijft aan je knagen…


Reviews

“Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd. 
De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!”
HBO Social Work, NTI

“Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do’s voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie.”
HBO Bedrijfskunde, NHL Stenden

Via een filmpje dat gedeeld werd in de online lesomgeving via de Hogeschool terecht gekomen bij Mariken van Frisse Colleges. Bij eerdere onderzoeken tijdens de studie heb ik geprobeerd om de theorie uit de methodeboeken om te zetten naar een onderzoek in de praktijk en de uitwerking op papier. Dit was lastiger dan verwacht waardoor ik een eerder onderzoek meerdere keren zelf heb geprobeerd te herschrijven wat heel veel tijd en energie gekost heeft.
Naast dat het prettig is om samen te werken met Mariken en de andere studenten heeft het mij enorm gemotiveerd om in een relatief korte periode, zo’n 5 maanden een afstudeeronderzoek te schrijven met een positieve beoordeling.
Ik raad de Scriptie Academy aan bij studenten, omdat de online omgeving veel houvast biedt doormiddel van duidelijke filmpjes en informatie. Mariken is een hele fijne en geduldige begeleidster, die meedenkt tijdens het proces van het begin van de scriptie tot het einde.”
HBO Verpleegkunde, Hogeschool Inholland


Schrijf gemakkelijk en snel jouw scriptie

Gun jezelf rust en inzicht!


Waaruit bestaat de Scriptiebegeleiding?

De Scriptie Academy bestaat uit vier onderdelen:

 1. Uitleg over onderzoek doen
 2. Plannen en productief vooruit gaan
 3. Feedback en betrokkenheid
 4. Motivatie en plezier

1. Uitleg over onderzoek doen

Allereerst is de kennis over het doen van onderzoek en het schrijven van een scriptie belangrijk om te hebben. In eenvoudige taal leg ik alles uit wat je moet weten. Dit leer je in de online leeromgeving en tijdens de online Colleges.

De online leeromgeving zit boordevol videolessen en artikelen over inhoudelijke en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn voor het doen van onderzoek en het schrijven van je scriptie. Je kunt op ieder gewenst moment zelf inloggen. Jij bepaalt waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten.

Om de week is er een online Vraag College waarbij je al je vragen kunt stellen. De online sessies duren net zo lang, totdat alle vragen beantwoord zijn. Je krijgt antwoord op de vragen waarmee je worstelt en leert van de vragen van andere cursisten. Hoewel je niet als enige aan de vragensessie deelneemt, is dit toch een vorm van persoonlijke begeleiding; er wordt ingegaan op jouw specifieke vraag en je zal tijdens de sessie ook de gelegenheid krijgen om in te zoomen op je vraag. En de praktijk leert dat cursisten veel leren van de vragen van andere cursisten en de antwoorden daarop. Er zijn gemiddeld 4 cursisten aanwezig in een Vraag College.

Om de week is er een online Thema College waarbij we inzoomen op een bepaald onderdeel van de scriptie. Je krijgt uitleg over het onderdeel en je voert de opdrachten voor jouw scriptie uit. Daarna bespreken we de opdracht samen. Vaak brainstormen we ook gezamenlijk over de problemen die spelen. Dit is een hele krachtige manier om snel tot een goede oplossing te komen. Er zijn gemiddeld 4 cursisten aanwezig bij een Thema College.

2. Plannen en productief vooruit gaan

Wekelijks maken we samen een takenlijst om te bepalen waaraan je gaat werken. Je bepaalt een weekthema, zodat je helder hebt waar de prioriteit ligt. Natuurlijk bekijken we ook wekelijks welke taken je hebt kunnen wegstrepen.

Dagelijks staan er in de ochtend, middag en avond Werksessies gepland, waarbij je samen met andere cursisten online aan de scriptie werkt. Deze werksessies zijn heel motiverend, omdat iedereen om je heen ook bezig is met de scriptie. In de Werksessie starten we met het doornemen van je takenlijst en gaan we daarna meteen aan de slag! Halverwege is er een korte pauze. Daarna kun je weer fris door voor de laatste helft van de Werksessie. Zo maken je optimaal gebruik van de tijd die je hebt en werk je echt aan de scriptie.

Iedere maand staat er een online Versnellingsdag gepland, meestal op de laatste zaterdag van de maand. Je werkt dan samen met de andere cursisten de gehele dag aan de scriptie. In de ochtend stellen we doelen op. Gedurende de dag hebben we contact over de voortgang en de inhoud van je scriptie. Tijdens een Versnellingsdag is de voortgang vaak groter, dan wat je normaal gesproken in 1-2 weken zou doen aan de scriptie.

3. Feedback en betrokkenheid

Bij de start van je lidmaatschap lever je jouw document in met alles wat je tot nu toe hebt geschreven. Ook stuur je de scriptiehandleiding van de opleiding door. Zo zorgen we ervoor dat we goed aansluiten bij de opleidingseisen. Op het startdocument en de richting van je onderzoek ontvang je feedback. We bespreken in een 1-op-1 startgesprek van 1,5 uur de gehele richting van je onderzoek, zodat ik helemaal op de hoogte ben van wat je wilt gaan doen en ervoor kan zorgen dat het ook haalbaar is. Verder kun je wekelijks jouw vragen voorleggen in de vragensessie.

Uiteraard ben ik als scriptiecoach enorm betrokken bij jou en je scriptie. Ik begeleid je gemakkelijk door het hele proces. Ik signaleer wat je nodig hebt en ik help je daarmee. Je staat er niet alleen voor!

4. Motivatie en plezier

In de online leeromgeving leer je om te zorgen voor inspiratie, motivatie en productiviteit. Het schrijven van een scriptie gaat namelijk niet alleen over de inhoud, maar ook over jou. Jij moet het doen! Maar dan moet je er wel tijd en zin voor maken 🙂

Daarnaast word je ook lid van de besloten online community. Hierin zitten alle cursisten van de Scriptie Academy. We delen daar successen en tegenslagen en inspireren elkaar dagelijks. Het schrijven van je scriptie kan een eenzaam proces zijn. Je “klasgenoten” en ik zijn er op ieder moment voor je!


Meld je nu aan voor de wachtlijst

Dan starten we zo snel mogelijk samen


Praktische informatie

De Scriptiebegeleiding is voor mensen die naast hun baan of gezin een opleiding volgen. Je zit in de laatste fase van de Bachelor of Master en hebt hulp nodig hebben bij het schrijven van je thesis, scriptie, eindproject of afstudeeropdracht.

De investering voor scriptiebegeleiding is 1497 euro. Je schrijft dan in 8 maanden je scriptie.

De Scriptiebegeleiding is kleinschalig. De begeleiding is betrokken en speciaal ontwikkeld om het werken aan de scriptie gemakkelijk en succesvol te maken.

Termijnbedragen

Mocht het beter uitkomen om de investering in termijnen te voldoen dan is dat mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

In de Scriptiebegeleiding zitten alle ingrediënten om van je scriptie een succes te maken en er met plezier aan te werken! 

Garantie

Ik weet zeker dat als je de strategieën, technieken en tips van de Scriptiebegeleiding toepast je succesvol afstudeert.

Mocht je vinden dat de Scriptiebegeleiding voor jou toch niet werkt, dan is de volgende garantieregeling van toepassing: je hebt twee weken de mogelijkheid om de scriptiebegeleiding te proberen. Als je van mening bent dat het niet waardevol genoeg is, mail dan binnen 14 dagen na aanmelding naar info@frissecolleges.nl. Je zal jouw investering retour krijgen. 

Betaalt de werkgever? 

Doe navraag bij je werkgever. Het komt vaak voor dat de werkgever meebetaalt aan de Scriptiebegeleiding, bijvoorbeeld via een opleidingsbudget.


Aanmelden Scriptiebegeleiding

Meld je hieronder aan. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakinggesprek om samen te bespreken waar je nu staat en hoe je het beste geholpen kan worden. En dan weten we zeker of de Scriptie Academy bij jou past of niet.


Welke vormen van scriptiebegeleiding krijg je?

1. Persoonlijk startgesprek

We starten met een online 1-op-1 gesprek waarin we samen in kaart brengen wat je wilt gaan onderzoeken. Vervolgens maken we keuzes en beslissingen om de gehele opzet van het onderzoek vorm te geven. Zo maak je een vliegende start voor je scriptie en heb je alle contouren helder! Ter voorbereiding op het startgesprek neem ik de scriptiehandleiding van jouw opleiding door, lees ik de documenten die je tot nu toe hebt geschreven en bestudeer ik de eventuele feedback van de docent.

2. Vraag Colleges

Om de week is er een online Vraag College waarbij je al je vragen kunt stellen. De online sessies duren net zo lang, totdat alle vragen beantwoord zijn. Je krijgt antwoord op de vragen waarmee je worstelt en leert van de vragen van andere cursisten. Hoewel je niet als enige aan de vragensessie deelneemt, is dit toch een vorm van persoonlijke begeleiding; er wordt ingegaan op jouw specifieke vraag en je zal tijdens de sessie ook de gelegenheid krijgen om in te zoomen op je vraag. En de praktijk leert dat cursisten veel leren van de vragen van andere cursisten en de antwoorden daarop. Er zijn gemiddeld 4 cursisten aanwezig in een Vraag College.

3. Thema Colleges

Om de week is er een online Thema College waarbij we inzoomen op een bepaald onderdeel van de scriptie. Je krijgt uitleg over het onderdeel en je voert de opdrachten voor jouw scriptie uit. Daarna bespreken we de opdracht samen. Vaak brainstormen we ook gezamenlijk over de problemen die spelen. Dit is een hele krachtige manier om snel tot een goede oplossing te komen. Er zijn gemiddeld 4 cursisten aanwezig bij een Thema College.

4. Online leeromgeving

De online leeromgeving leert je de inhoudelijke vaardigheden die nodig zijn voor het schrijven van je scriptie. De online leeromgeving zit boordevol videolessen en artikelen die je op ieder gewenst moment kunt bekijken. Jij bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten. Alle hoofdstukken van de scriptie komen voorbij. Je wordt bijvoorbeeld stap voor stap door het plan van aanpak geloodst. Hiermee heb je voldoende kennis om gemakkelijk het onderzoek uit te voeren en de scriptie te schrijven.

5. Werksessies

Dagelijks staan er in de ochtend, middag en avond Werksessies gepland, waarbij je samen met andere cursisten online aan de scriptie werkt. Deze werksessies zijn heel motiverend, omdat iedereen om je heen ook bezig is met de scriptie. In de Werksessie starten we met het doornemen van je takenlijst en gaan we daarna meteen aan de slag! Halverwege is er een korte pauze. Daarna kun je weer fris door voor de laatste helft van de Werksessie. Zo maken je optimaal gebruik van de tijd die je hebt en werk je echt aan de scriptie.

6. Versnellingsdagen

Iedere maand staat er een online Versnellingsdag gepland, meestal op de laatste zaterdag van de maand. Je werkt dan samen met de andere cursisten de gehele dag aan de scriptie. In de ochtend stellen we doelen op. Gedurende de dag hebben we contact over de voortgang en de inhoud van je scriptie. Tijdens een Versnellingsdag is de voortgang vaak groter, dan wat je normaal gesproken in 1-2 weken zou doen aan de scriptie.

7. Community

In de besloten online community zitten alle cursisten van de Scriptie Academy. We delen daar successen en tegenslagen, stellen vragen en inspireren elkaar. Het schrijven van je scriptie kan een eenzaam proces zijn. De community en ik zijn er op ieder moment voor je, zodat je er niet alleen voor staat!

Reviews

“De begeleiding van Mariken was fijn en duidelijk. Ze is een intelligent mens, die weet wat ze doet en zegt en kan snel verbanden leggen. Kortom, een aanrader!”
HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI

Een hele fijne ervaring met Frisse College. Erg veel gehad aan de begeleiding van Mariken rondom mijn scriptie. Mariken legt alles rustig uit, waardoor zaken binnen de scriptie duidelijk worden. De online omgeving in combinatie met het begeleidingsmoment werkt erg verhelderend. Daarbij is er een wekelijks moment waarop je samen komt met medestanders die ook bezig zijn met de scriptie, om zo elkaar met vragen te ondersteunen of te sparren over zaken. Al met al een erg fijne tijd gehad met als resultaat dat ik mijn scriptie goed heb afgerond en geslaagd ben voor de opleiding.”
HBO Pedagogiek, Fontys


Wie is afstudeercoach Mariken de Kok?

Mijn naam is Mariken de Kok, MSc. Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik twee Masterstudies (Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde) behaald. Naast scriptiecoach ben ik ook twee jaar docent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven geweest. Ik woon in Woerden met mijn vriend en onze twee zoontjes van 5 en 3 jaar. Daarnaast ben ik veel in Eindhoven te vinden, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Van nature ben ik geïnteresseerd in het inspireren en motiveren van mensen. Ik sta bekend om mijn positieve kijk op het leven! Verder ben ik gedreven, analytisch sterk, kan ik goed uitleggen en zie ik snel verbanden. Ik ben open-minded en nieuwsgierig. En bovenal enorm betrokken bij mijn cursisten.

Ik weet precies waar jij mee worstelt, omdat ik de afgelopen jaren veel cursisten heb begeleid bij de scriptie. Het is vooral belangrijk dat je met helderheid en plezier aan je scriptie werkt. De Scriptiebegeleiding is helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van mensen die naast hun baan of gezin een scriptie schrijven.


Veel gestelde vragen

Wanneer start de Scriptiebegeleiding?

Je kunt op elk moment instromen in de groep. Binnen twee werkdagen heb je toegang tot de online leeromgeving en kun je aanmelden voor de verschillende sessies. Je kunt dus vrijwel direct aan de slag!

Hoe lang duurt de Scriptiebegeleiding?

Je ontvangt 8 maanden scriptiebegeleiding. Je krijgt dan toegang tot alle modules in de online leeromgeving, de community, de werksessies, de versnellingsdagen en de Vraag colleges en Thema Colleges. En over 8 maanden ben je klaar 🙂

Is de investering te hoog voor mij?

Het is een investering die je snel terugverdient. Kijk naar wat het je oplevert. Iedere maand dat je langer met je scriptie bezig bent betaal je studiegeld. Dit zijn kosten die vervallen als je snel je scriptie afrondt. Ook kun je met een diploma op zak, promotie maken of met een nieuwe baan starten, waarbij vaak een hoger salaris gemoeid is.
Het is een investering in jezelf en je toekomst. Naast het behalen van je scriptie leer je waardevolle vaardigheden op het gebied van productiviteit, uitstelgedrag, perfectionisme, plannen en schrijven. 

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, het is mogelijk om in 3 maandtermijnen te betalen.

Hoeveel mensen volgen de Scriptiebegeleiding?

Op dit moment zitten er 25 mensen in de Scriptiebegeleiding. Het is dus kleinschalige en persoonlijke scriptiebegeleiding. Gemiddeld zijn er bij de vragensessies 4-5 cursisten aanwezig. Hierdoor is er voldoende tijd en aandacht voor iedereen.

Wanneer zijn alle sessies gepland?

De Vraag Colleges en Thema Colleges staan op dinsdagavond gepland. De versnellingsdagen staan (meestal) op de laatste zaterdag van de maand gepland. De werksessies staan iedere dag in de ochtenden, middagen en avonden gepland. Er wordt met de planning van alle sessies zoveel mogelijk rekening gehouden met het feit dat cursisten overdag op werkdagen vaak bezet zijn.


Reviews

“Mariken heeft mij heel erg geholpen mijn gedachten te structureren en hiermee praktische onderzoeksvragen te formuleren. Daarnaast heeft ze mij geholpen, ondanks drukke tijden (drukke baan, kleine kinderen, verhuizing enz.), stapjes vooruit te blijven zetten. Ondanks dat Mariken geen inhoudelijk specialist is, stelt ze de juiste vragen om structuur aan te brengen. Zowel op inhoud als op proces.”
Post-Graduate Investment Management, VU Amsterdam

“Fijne persoonlijke scriptie begeleiding. Zowel ondersteuning in groepsessies als privé en online. Ik had zelf weinig interesse in het groepsgebeuren, maar de online omgeving met de persoonlijke hulp van Mariken maakte dat ik mijn scriptie heb gehaald. Helaas moet je het nog steeds zelf doen, maar zonder deze hulp had ik het waarschijnlijk niet afgerond.
HBO PABO, LOI

“Via de youtube filmpjes ben ik in contact gekomen met Frisse Colleges. Ik was niet op zoek naar extra begeleiding maar ik ben blij dat ik me toch heb aangemeld. Een scriptie schrijven kan een eenzaam proces zijn en het vergt veel motivatie en discipline. Een valkuil daarin is dat je alleen kijkt vanuit je eigen referentiekader.
Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om anderen in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren. Het heeft mij enorm geholpen om wekelijks stil te staan bij je vooruitgang wat je motivatie bevordert.
Mariken is een hele fijne en geduldige begeleider die goed luistert en graag met je meedenkt. Ze heeft veel kennis en liefde voor haar werk. Daarnaast blijft zij zich steeds ontwikkelen, zodat zij studenten zo goed mogelijk kan begeleiden.
HBO Human Resource Management, NTIRond stap voor stap jouw scriptie af


Aanmelden Scriptiebegeleiding

Meld je hieronder aan. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakinggesprek om samen te bespreken waar je nu staat en hoe je het beste geholpen kan worden. En dan weten we zeker of de Scriptie Academy bij jou past of niet.