Je staat er niet alleen voor

Lukt het gewoon niet alleen? Krijg je weinig begeleiding vanuit de opleiding? Is dit de eerste keer dat je een scriptie schrijft? Weet je niet zo goed wat er allemaal op je afkomt? Volg je in deeltijd een opleiding? Dan is de Scriptie Academy er voor jou!


Met plezier en gemak afstuderen

De Scriptie Academy is alles wat je nodig hebt om gemakkelijk en met plezier jouw scriptie te schrijven!
Je wordt tijdens de gehele scriptie begeleid. Meer heb je niet nodig!

 • Je kunt gemakkelijk keuzes maken.
 • Je weet precies wat je iedere week gaat doen en je doet het ook.
 • Je hebt (weer) plezier in het werken aan de scriptie.
 • Je begrijpt waarmee je bezig bent.
 • Je schrijft een scriptie waarop je trots bent.

Als er nu niets verandert…

Wat gebeurt er als je komende maanden in je eentje blijft werken aan de scriptie? Je blijft twijfelen of je het wel goed doet. Het kan je veel moeite en frustraties gaan kosten.


scriptie uitstellen

De studiekosten lopen door. 

De tijd gaat voorbij en de studie blijft aan je knagen…


Speciaal voor deeltijdstudenten

Schrijf je in deeltijd je scriptie? Dan heb je er extra uitdagingen bij!

Als je in deeltijd studeert moet je je tijd verdelen over gezin, baan, familie, hobbies, etc.. Dat is niet altijd even gemakkelijk… Waardoor het schrijven aan de scriptie extra moeilijk is. Vooral deeltijdstudenten missen scriptiebegeleiding vanuit de opleiding en missen de samenwerking met klasgenoten. Op al deze gebieden is de Scriptie Academy afgestemd op de deeltijdstudent.

Reviews

“Omdat er over het schrijven van een scriptie de meest gruwelijke horrorverhalen de ronde doen, besloot ik externe hulp in te schakelen. Om zo de vaart erin te houden en te voorkomen dat het een eindeloze lijdensweg werd. 
De contactmomenten en versnellingsdagen van de Scriptie Academy zorgden voor structuur en waardevolle input, waardoor ik vlot weer verder kon. Heel fijn!”
Deeltijdstudent HBO Social Work, NTI

“Mariken is heel betrokken en zeer ervaren. Ze wist de to do’s voor mij heel praktisch en klein te maken. Een aantal versnellingsdagen van de Scriptie Academy gevolgd en dit heeft mij goed geholpen bij de voortgang van de studie.”
Deeltijdstudent HBO Bedrijfskunde, NHL Stenden

Via een filmpje dat gedeeld werd in de online lesomgeving via de Hogeschool terecht gekomen bij Mariken van Frisse Colleges. Bij eerdere onderzoeken tijdens de studie heb ik geprobeerd om de theorie uit de methodeboeken om te zetten naar een onderzoek in de praktijk en de uitwerking op papier. Dit was lastiger dan verwacht waardoor ik een eerder onderzoek meerdere keren zelf heb geprobeerd te herschrijven wat heel veel tijd en energie gekost heeft.
Naast dat het prettig is om samen te werken met Mariken en de andere studenten heeft het mij enorm gemotiveerd om in een relatief korte periode, zo’n 5 maanden een afstudeeronderzoek te schrijven met een positieve beoordeling.
Ik raad de Scriptie Academy aan bij studenten, omdat de online omgeving veel houvast biedt doormiddel van duidelijke filmpjes en informatie. Mariken is een hele fijne en geduldige begeleidster, die meedenkt tijdens het proces van het begin van de scriptie tot het einde.”
Deeltijdstudent HBO Verpleegkunde, Hogeschool Inholland


Schrijf gemakkelijk en met plezier jouw scriptie

Je staat er niet alleen voor!


Waaruit bestaat de scriptiebegeleiding?

De Scriptie Academy bestaat uit vier onderdelen:

 1. Uitleg over onderzoek doen
 2. Plannen en productief vooruit gaan
 3. Feedback en betrokkenheid
 4. Motivatie en plezier

1. Uitleg over onderzoek doen

Iedere week zijn er twee online vragensessies (over PvA en Scriptie) waarbij je al je vragen kunt stellen. De online sessies duren net zo lang, totdat alle vragen beantwoord zijn. Je krijgt antwoord op de vragen waarmee je worstelt en leert van de vragen van andere studenten. Vaak brainstormen we ook samen over de problemen die spelen. Dit is een hele krachtige manier om snel tot een goede oplossing te komen.

Daarnaast leer je in de online leeromgeving de inhoudelijke en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn voor het doen van onderzoek en het schrijven van je scriptie. De leeromgeving zit boordevol videolessen en artikelen die je op ieder gewenst moment kunt bekijken. Jij bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten.

2. Plannen en productief vooruit gaan

Wekelijks maken we samen een takenlijst om te bepalen waaraan je gaat werken. Je bepaalt een weekthema, zodat je helder hebt waar de prioriteit ligt. Natuurlijk bekijken we ook wekelijks welke taken je hebt kunnen wegstrepen.

Wekelijks zijn er meerdere werksessies waarbij we samen online werken. Deze werksessies zijn heel motiverend, omdat iedereen om je heen ook bezig is met de scriptie.

Iedere maand staat er een versnellingsdag gepland. We werken de gehele dag online samen. In de ochtend stellen we doelen op. Gedurende de dag hebben we contact over de voortgang en de inhoud van je scriptie. Tijdens een versnellingsdag is de voortgang vaak groter dan een normale scriptievoortgang van 1-2 weken. 

3. Feedback en betrokkenheid

Bij de start van je lidmaatschap lever je jouw document in met alles wat je tot nu toe hebt geschreven. Hierop ontvang je feedback. Ook stuur je de scriptiehandleiding van de opleiding door. Zo zorgen we ervoor dat we goed aansluiten bij de opleidingseisen. Verder kun je wekelijks jouw vraagstuk voorleggen voor feedback in de vragensessie.

Uiteraard ben ik als scriptiecoach enorm betrokken bij jou en je scriptie. Ik begeleid je gemakkelijk door het hele proces. Ik signaleer wat je nodig hebt en ik help je daarmee. Je staat er niet alleen voor!

4. Motivatie en plezier

In de online leeromgeving leer je om te zorgen voor inspiratie, motivatie en productiviteit. Het schrijven van een scriptie gaat namelijk niet alleen over de inhoud, maar ook over jou. Jij moet het doen! Maar dan moet je er wel tijd en zin voor maken 🙂

Daarnaast word je ook lid van de besloten online community. Hierin zitten alle cursisten van de Scriptie Academy. We delen daar successen en tegenslagen en inspireren elkaar dagelijks. Het schrijven van je scriptie kan een eenzaam proces zijn. Je “klasgenoten” en ik zijn er op ieder moment voor je!


Meld je nu aan voor de wachtlijst

Dan starten we zo snel mogelijk samen


Praktische informatie

De Scriptie Academy is bestemd voor mensen die naast hun baan of gezin een opleiding volgen. Je zit in de laatste fase van de Bachelor of Master en hebt hulp nodig hebben bij het schrijven van je thesis, scriptie, eindproject of afstudeeropdracht.


De investering om lid te worden van de Scriptie Academy is 1295 euro. Je bent dan een jaar lang lid. Dus of je nu 4 maanden of 10 maanden bezig bent, je mag altijd gebruik maken van alle onderdelen van de Scriptie Academy.


De Scriptie Academy is kleinschalig. De begeleiding is betrokken en speciaal ontwikkeld om het werken aan de scriptie gemakkelijk en succesvol te maken.

Garantie

Ik weet zeker dat als je de strategieën, technieken en tips van de Scriptie Academy toepast je succesvol afstudeert.

Mocht je vinden dat de Scriptie Academy voor jou toch niet werkt, dan is de volgende garantieregeling van toepassing: je hebt twee weken de mogelijkheid om de Academy te proberen. Als je van mening bent dat het niet waardevol genoeg is, mail dan binnen 14 dagen na aanmelding naar info@frissecolleges.nl. Je zal jouw investering retour krijgen. 

Termijnbedragen

Mocht het beter uitkomen om de investering in termijnen te voldoen dan is dat mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

In de Scriptie Academy zitten alle ingrediënten om van je scriptie een succes te maken en er met plezier aan te werken! 

Betaalt de werkgever? 

Doe ook navraag bij je werkgever. Het komt vaak voor dat de werkgever meebetaalt aan de Scriptie Academy, bijvoorbeeld via een opleidingsbudget.


Word lid van de Scriptie Academy

Meld je hieronder aan voor de wachtlijst en laat je gegevens achter. Dan plannen we een kennismakinggesprek in om samen uit te zoeken hoe je het beste geholpen kan worden. En dan weten we zeker of de Scriptie Academy is wat jij nu nodig hebt. Daarna ben je volkomen vrij om lid te worden, of niet.


Reviews

“De begeleiding van Mariken was fijn en duidelijk. Ze is een intelligent mens, die weet wat ze doet en zegt en kan snel verbanden leggen. Kortom, een aanrader!”
Deeltijdstudent HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NTI

Een hele fijne ervaring met Frisse College. Erg veel gehad aan de begeleiding van Mariken rondom mijn scriptie. Mariken legt alles rustig uit, waardoor zaken binnen de scriptie duidelijk worden. De online omgeving in combinatie met het begeleidingsmoment werkt erg verhelderend. Daarbij is er een wekelijks moment waarop je samen komt met medestanders die ook bezig zijn met de scriptie, om zo elkaar met vragen te ondersteunen of te sparren over zaken. Al met al een erg fijne tijd gehad met als resultaat dat ik mijn scriptie goed heb afgerond en geslaagd ben voor de opleiding.”
Student HBO Pedagogiek, Fontys


Wie is afstudeercoach Mariken de Kok?

Mijn naam is Mariken de Kok, MSc. Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik twee Masterstudies (Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde) behaald. Naast scriptiecoach ben ik ook twee jaar docent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven geweest.

Tijdens het schrijven van mijn beide Masterscripties had ik geregeld last van een writer’s block en perfectionisme. Ik durfde geen woord op papier te zetten, omdat ieder woord niet goed genoeg leek te zijn. Tegenwoordig schrijf ik moeiteloos!

Van nature ben ik geïnteresseerd in het inspireren en motiveren van mensen. Ik sta bekend om mijn positieve kijk op het leven! Verder ben ik gedreven, analytisch sterk, kan ik goed uitleggen en zie ik snel verbanden. Ik ben open-minded en nieuwsgierig. En bovenal enorm betrokken bij mijn studenten.

Ik weet precies waar jij mee worstelt, omdat ik de afgelopen jaren veel scriptiestudenten heb begeleid. Het is vooral belangrijk dat je met gemak en plezier aan je scriptie werkt. De Scriptie Academy is helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van scriptiestudenten.


Waarom is scriptiebegeleiding mijn passie?

Veel gestelde vragen

 • Wanneer start de Scriptie Academy?
  Je kunt op elk moment instromen in de groep en starten met de lessen die in de online leeromgeving staan. Binnen twee werkdagen heb je toegang tot de online leeromgeving. Ook kun je meteen meedoen met de online scriptiebegeleiding en werksessies. Je kunt dus direct aan de slag! Wil je niet meteen starten, dan is dat geen enkel probleem. Het is aan jou wanneer je ook daadwerkelijk begint.
 • Hoe lang duurt de Scriptie Academy?
  Zolang je bezig bent met de scriptie krijg je toegang tot alle modules in de leeromgeving, de online community, de werksessies, de versnellingsdagen en de online scriptiebegeleiding. Je bepaalt zelf het tempo waarin je studeert.
 • Is de investering te hoog voor mij?
  Het is een investering die je snel terugverdient. Kijk naar wat het je oplevert. Iedere maand dat je langer met je scriptie bezig bent betaal je collegegeld. Dit zijn kosten die vervallen als je snel je scriptie afrondt. Ook kun je met een diploma op zak, promotie maken of met een nieuwe baan starten, waarbij vaak een hoger salaris gemoeid is.
  Het is een investering in jezelf en je toekomst. Naast het behalen van je scriptie leer je waardevolle vaardigheden op het gebied van productiviteit, uitstelgedrag, perfectionisme, plannen en schrijven. 

Reviews

“Mariken heeft mij heel erg geholpen mijn gedachten te structureren en hiermee praktische onderzoeksvragen te formuleren. Daarnaast heeft ze mij geholpen, ondanks drukke tijden (drukke baan, kleine kinderen, verhuizing enz.), stapjes vooruit te blijven zetten. Ondanks dat Mariken geen inhoudelijk specialist is, stelt ze de juiste vragen om structuur aan te brengen. Zowel op inhoud als op proces.”
Deeltijdstudent Post-Graduate Investment Management, VU Amsterdam

“Fijne persoonlijke scriptie begeleiding. Zowel ondersteuning in groepsessies als privé en online. Ik had zelf weinig interesse in het groepsgebeuren, maar de online omgeving met de persoonlijke hulp van Mariken maakte dat ik mijn scriptie heb gehaald. Helaas moet je het nog steeds zelf doen, maar zonder deze hulp had ik het waarschijnlijk niet afgerond.
Deeltijdstudent HBO PABO, LOI

“Via de youtube filmpjes ben ik in contact gekomen met Frisse Colleges. Ik was niet op zoek naar extra begeleiding maar ik ben blij dat ik me toch heb aangemeld. Een scriptie schrijven kan een eenzaam proces zijn en het vergt veel motivatie en discipline. Een valkuil daarin is dat je alleen kijkt vanuit je eigen referentiekader.
Het heeft mij enorm geholpen om bij de wekelijkse bijeenkomsten aanwezig te zijn om anderen in een zelfde proces te ontmoeten en niet alleen van Mariken maar ook van andere te leren. Het heeft mij enorm geholpen om wekelijks stil te staan bij je vooruitgang wat je motivatie bevordert.
Mariken is een hele fijne en geduldige begeleider die goed luistert en graag met je meedenkt. Ze heeft veel kennis en liefde voor haar werk. Daarnaast blijft zij zich steeds ontwikkelen, zodat zij studenten zo goed mogelijk kan begeleiden.
Deeltijdstudent HBO Human Resource Management, NTI


Rond stap voor stap jouw scriptie af


Word lid van de Scriptie Academy

Meld je hieronder aan voor de wachtlijst en laat je gegevens achter. Dan plannen we een kennismakinggesprek in om samen uit te zoeken hoe je het beste geholpen kan worden. En dan weten we zeker of de Scriptie Academy is wat jij nu nodig hebt. Daarna ben je volkomen vrij om lid te worden, of niet.