Ik ben Mariken de Kok, MSc, coach en oprichter van Frisse Colleges. Mijn hele leven lang help ik al mensen om te gaan voor hun dromen, om te durven en te doen! Ik werk vanuit passie, kennis en levenservaring en ik richt me op positief denken, luchtig leven en onvoorwaardelijk in jezelf geloven.

Tijdens mijn loopbaan heb ik een groot aantal stagiaires begeleid. Was ik lid van de stage-commissie van de FHC. Ook heb ik als coach mee gedaan aan het jongerenproject: Your Drive 040. Momenteel ben ik naast scriptiecoach ook afstudeerdocent aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Naast het behalen van mijn twee Masterstudies in Nijmegen (communicatiewetenschap en bedrijfskunde) heb ik veel geleerd van het leven zelf, de vele reizen en de gevolgde trainingen en boeken. Inmiddels ben ik naar een groot aantal seminars en trainingen geweest. Daarnaast ben ik gecertificeerd Scrum Product Owner en heb een aantal jaren op de Scrum manier gewerkt.

Tijdens het schrijven van mijn beide Masterscripties had ik geregeld last van een writer’s block en perfectionisme. Ik durfde geen woord op papier te zetten, omdat ieder woord niet goed genoeg leek te zijn. En al had ik toch een zin getypt dan werd deze meteen zo grondig gecorrigeerd dat ik hem uiteindelijk maar deletete. Tegenwoordig schrijf ik (meestal) moeiteloos en ben ik ook trots op mijn creaties! Hoe ben ik daar overeen gekomen? Hoe pak ik het nu aan? Daarover vertel ik in Frisse Colleges. 

Van nature ben ik geïnteresseerd in wat mensen drijft. Mensen inspireren om iets buiten hun comfort-zone te doen en het beste uit hun leven te halen, vind ik super boeiend.

Ik sta vooral bekend om mijn positieve kijk op het leven!

Verder ben ik gedreven, direct, kan ik goed uitleggen en luisteren, zie ik snel verbanden, ben ik open-minded, nieuwsgierig en leergierig. Dagelijks beoefen ik yoga en zit ik lekker achter de laptop om al mijn kennis, inspiratie, ideeën en energie te delen! Daarnaast ben ik dol op affirmaties en positief denken.

Om studenten te inspireren en te activeren zijn er verschillende (online) programma’s gemaakt. Het doel van Frisse Colleges is om studenten te helpen het beste uit zichzelf te halen. Bekijk hier de missie van Frisse Colleges. Of wil je meteen aan de slag? Vraag dan het gratis het e-boek “Schrijf succesvol, snel en met plezier je scriptie!” aan.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!