Persoonlijke scriptiebegeleiding

Loop je vast met je scriptie? Weet je niet wat je moet doen? Lukt het niet om de draad weer op te pakken? Is je scriptie afgekeurd? Of nadert je deadline in rap tempo? Dan kun je gebruik maken van persoonlijke scriptiebegeleiding! 

Met scriptiebegeleiding word je onder meer geholpen met:

 • plan van aanpak schrijven
 • probleemanalyse en aanleiding
 • methoden van onderzoek
 • resultaten analyseren
 • conclusies trekken
 • de structuur en opbouw
 • realistisch plannen en je eraan houden
 • meer motivatie en focus

In een adviesgesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat daar nog voor nodig is. We stellen samen duidelijke doelen op, die jou helpen om een goede scriptie in een zo’n kort mogelijke tijd op te leveren.

 • Hoe zou het voor je zijn als je komende weken met veel energie en plezier aan je scriptie kunt werken?
 • Hoe zou het voor je zijn als je iedere dag precies weet wat je aan je scriptie moet doen?
 • Hoe zou het voor je zijn als je binnenkort een goede scriptie kan inleveren?

Dat ga je voor elkaar krijgen met scriptiebegeleiding! Hiermee word je gecoacht om jouw scriptie zo snel mogelijk met een mooi cijfer af te ronden!

Hoe gaat het in zijn werk?

We stemmen samen af hoeveel sessies nodig zijn om weer op de rit te zijn met je scriptie. Allereerst gaan we je hele scriptie doornemen, bepalen waar je staat en wat er nog moet gebeuren. Ook maken we jouw week- en maandplanning. Wekelijks stuur je een hoofdstuk door, wordt het nagekeken en hebben we een coachgesprek. 

Nakijken hoofdstuk: Inhoudelijk wordt het hoofdstuk nagekeken en voorzien van feedback. Hiermee kun je snel verbeteringen doorvoeren. Ook de logica en opbouw van je teksten worden gecheckt. Let op: Er worden geen teksten voor je geschreven en ook wordt de scriptie niet van je overgenomen.

Coachgesprek: In het online gesprek bespreken we de feedback en sparren we over de inhoud. Verder maken we de planning voor komende week en krijg je inhoudelijke informatie over het komende hoofdstuk. Ook kun je al je vragen stellen over de inhoud, planning of persoonlijke blokkades. Je gaat weer helemaal geïnspireerd en vol vertrouwen de nieuwe week tegemoet.

Je ontvangt verschillende bonussen bij de persoonlijke scriptiebegeleiding:

 • Een gratis versnellingsdag. Een hele dag werk je online samen met mij en een klein groepje studenten. Gedurende de dag hebben we contact over de vordering en de inhoud van je scriptie. Tijdens een versnellingsdag is de voortgang vaak groter dan een normale scriptievoortgang van 1-2 weken.
 • Een maand toegang tot de online leeromgeving. De online leeromgeving zit boordevol videolessen over de inhoudelijke en persoonlijke vaardigheden die nodig zijn voor het schrijven van je scriptie. De lessen kun je op ieder gewenst moment volgen. Jij bepaalt zelf waar je behoefte aan hebt en meer over wilt weten.

Voordelen van scriptiebegeleiding

Aan het einde van de begeleiding heb je de volgende resultaten:

 • Je scriptie is (ruim op tijd) klaar!
 • Je hebt een mooi cijfer voor je scriptie.
 • Je kunt voortaan uitstekend plannen en productief werken.
 • Je hebt met plezier en ontspannen aan je scriptie gewerkt.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

In dit gesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat daar nog voor nodig is. Hiermee kan ik inschatten of scriptiebegeleiding passend is voor jou. 

Het adviesgesprek zal ongeveer 30 minuten duren en vindt online plaats.

  Wat is de investering om snel en met plezier mijn scriptie af te ronden?

  De investering zorgt ervoor dat je snel klaar bent met je scriptie, dat je kan besparen op het collegegeld en dat je zo snel mogelijk weer kan focussen op je baan en privéleven.

  Het uurtarief voor de scriptiebegeleiding is 85 euro per uur (vrijgesteld van BTW). Een coachgesprek duurt gemiddeld 1 uur. De voorbereidingstijd is afhankelijk van de hoeveelheid ingeleverde tekst; gemiddeld tussen de 0,5 en 1,5 uur. 

  Aan het begin van onze samenwerking maken we een inschatting van het aantal benodigde begeleidingsuren. Echter overleggen we iedere week over de benodigde begeleiding voor komende week. De begeleidingsuren zijn flexibel, wekelijks aanpasbaar en helemaal afgestemd op jouw behoefte.

  Scholing wordt gestimuleerd door de overheid. De opleidingskosten kunnen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting, als je geen recht op studiefinanciering hebt. Ook betalen veel werkgevers vaak mee aan opleidingskosten.

  Testimonials

  Enkele referenties over studiecoach Mariken:

  “Mariken is een ontzettende positieve, geduldige en slimme begeleidster. Tijdens mijn scriptie hielp ze van begin tot eind met goede tips&tricks en zorgde ze er bovendien voor dat ikzelf als mens ook groeide met een stukje persoonlijk leiderschap.

  Soms weet je niet waar je moet beginnen, en soms kun je maar niet stoppen, zij heeft me geholpen een mooie middenweg hierin te vinden. Het resultaat mag er zijn!”

  “Ik heb de begeleiding van Mariken als fijn en vooral motiverend ervaren. Vanuit warmte en betrokkenheid weet ze ook de juiste kritische vragen te stellen om mij mijn eigen vraagstukken op te laten lossen. Met haar enthousiasme wist ze mijn eigen enthousiasme weer aan te wakkeren ten aanzien van het onderwerp.

  Haar manier van begeleiden/coachen spreekt mij enorm aan. Ze heeft mij in beweging geholpen én gehouden, waardoor ik nu met trots kan zeggen: Ik heb het voor elkaar gekregen! En het is echt mijn eigen stuk geworden.

  “Na zes maanden intensief met Mariken aan mijn thesis te hebben samengewerkt, kan ik concluderen dat zij een zeer deskundig en ervaren begeleider/motivator is. Het is voor mij absoluut waardevol geweest!

  Zij biedt begeleiding, ondersteuning en hulp op de onderstaande punten:
  – Het maken van een concrete, realistische en haalbare planning
  – Indeling en structuur van de thesis
  – Geven van concrete en heldere tips
  – Vinden van de juiste literatuur
  – Stellen van de juiste vragen waardoor je weer verder kan
  – Stukken tekst korter en bondiger en voorzien van feedback
  – Prettig contact middels videobellen
  – Zeer flexibel in het maken van afspraken
  – Ze is behulpzaam, meedenkend en betrokken
  – De gewenste terugkoppeling en het contact dat de begeleider vanuit de studie niet heeft gegeven.”

  Frequently Asked Questions

  • Kan ik ook offline begeleid worden?
   • Al het contact vindt online plaats. Bij uitzondering is het mogelijk om in Woerden of Eindhoven persoonlijk af te spreken.
  • Hoelang duurt de scriptiebegeleiding?
   • Je kunt de begeleidingsuren flexibel inkopen, zoveel als je nodig hebt. Wekelijks bepalen we samen hoeveel uur je nodig hebt. Je bent dus niet verplicht om een bepaald aantal uur af te nemen. Of je nu 1 uur of 30 uur nodig hebt, het is geheel op jou afgestemd. 
  • Wanneer kan ik het beste starten met scriptiebegeleiding?
   • Je kunt op ieder moment begeleiding aanvragen; als je aan de start staat, maar ook zeker aan het einde (bij een afgekeurde scriptie bijvoorbeeld). Ook kun je in bepaalde periodes intensievere of minder intensieve begeleiding nodig hebben. Hier wordt rekening mee gehouden. 

  Vraag nu gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.